Om berättartavlan

 

Om berättartavlan

 

 

Fröken Los Berättartavlor består av två delar, tavla och aktivitetsbok. Tavlan är målad för att inspirera till samtal mellan barn och vuxen, genom igenkänning eller er fantasi. Bilderna ger antingen uppslag till samtalsämnen som ligger ditt barn och dig nära eller som inspiration till egna påhittade äventyr.

 

Med varje tavla följer en aktivitetsbok, en unik till varje tavla. Boken är till dig som vuxen och innehåller aktiviteter, tips och idéer som du tillsammans med barnet kan använda dig av för att stimulera barnets språk på bästa sätt. Aktiviteterna passar barn upp till skolåldern. Språkutvecklingen har redan börjat då barnet är nyfött, därför är du som förälder så oerhört viktig. Du är den viktigaste resursen barnet har under sina tidigaste år!

 

 

Huvudsyftet med Berättartavlan är att inspirera till samtal mellan barn och vuxen. Vi har valt att göra bilden som bricka så att den kan komma till användning i så många sammanhang som möjligt.

 

  • Stående på t.ex. en tavellist i barnets höjd blir det en fin tavla att se på och som är lätt att ta med för att titta närmare på.
  • Brickan är stadig och greppvänlig med rundade hörn vilket gör att den passar både små och stora händer.
  • I köket kan den användas som underlägg samtidigt som ni tittar och pratar om bilden.
  • Och naturligtvis kan den användas som bricka!

 

Brickan är svensktillverkad i björk, tål maskindisk, är godkänd enligt EU:s Food Contact Regulation och är därmed säker att använda tillsammans med mat.

 

Fröken Los Berättartavla är även uppskattad som present vid dop, namngivning, födelsedag och som julklapp. Den blir då ett fint minne från barndomen.

 

Beställ Berättartavlan här.

 

 

 

 

 

 

© Catarina Kylberg Lotta Grönholm 2015